kilativ (kilativ) wrote,
kilativ
kilativ

Categories:

Америке (и не только) предрекают революцию

There’s a common thread tying together the most disruptive revolutions of human history, and it has some scientists worried about the United States. In those revolutions, conflict largely boiled down to pervasive economic inequality. On Wednesday, a study in Nature, showing how and when those first divisions between rich and poor began, suggests not only that history has always repeated itself but also that it’s bound to do so again — and perhaps sooner than we think.

Currently, the United States Gini score is around .81, one of the highest in the world, according to the 2016 Allianz Global Wealth Report.
Отсюда

Когда уровень неравенства достигает запредельных значений, случаются революции и это мировая тенденция. Это и России угрожает, все это прекрасно понимают, но вот до американской публики пока слабо доходит.
Хочу заметить, что верхи в США не только умело стравливают пассионариев, контролируют медийное пространство и выпускают недовольство (пока) пуком в воздух: будь то вагиноголовые либералы или консерваторы с чайными пакетиками на шляпах; не только дискредитируют и устраняют лидеров потенциального бунта, но и сажают население на лекарства. Я раньше не задумывался, но мне кажется что повальное увлечение антидепрессантами, опиоидами и, главное, травой - все специально для превращение населения в безвольную массу.
Tags: политика, размышления
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 19 comments

Recent Posts from This Journal